Cheesecake bez pečení a želatiny recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

150 g máslo
200 ml smetana
120 g cukr moučka
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
2 lžíce citronová šťáva
200 g máslové sušenky
500 g sýr Philadelphia

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozmixujeme v robotu. Pokud nemáme robot, vložíme sušenky do sáčku a rozdrtíme válečkem. Musíme je rozdrtit tak, aby připomínali jemnou strouhanku

  2. Máslo rozpustíme v malém kastrůlku. Navlékneme jednorázovou rukavici a dobře zpracujeme máslo s drcenými či rozmixovanými sušenkami. Sušenkovou směsí vyplníme dno a strany nejlépe otevírací formy, dobře přitlačíme a formu vložíme do mrazáku asi na 20 minut

  3. Smetanu ušleháme s cukrem. Sýr Philadelphia dobře promícháme s prosátým cukrem moučka a vanilkovým cukrem. Přimícháme našlehanou šlehačku a podle chuti pár kapek citronové šťávy. Přidáme ovoce podle chuti a opět promícháme. Ovoce musí být bez šťávy

  4. Na už vychlazený sušenkový korpus naneseme krém ze sýru a smetany, uhladíme a vložíme vychladit do lednice na alespoň 6 hodin

  5. Cheesecake bez pečení a želatiny zachutná při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!