Cizrnová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
2 ks pórek
400 g cizrna
1 lístky bobkový list
1 lžička hladká mouka
200 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
kmín
mletý bílý pepř
kajenský pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu si namočíme den předem.

  2. Cibuli oloupeme a jemně usekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  3. Druhý den vaříme namočenou cizrnu ve vývaru asi půl hodiny společně s bobkovým listem, připravenou cibulí a česnekem. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do polévky.

  4. Potom přidáme pórek a povaříme asi 20 min.

  5. Cizrnovou polévku podle chuti osolíme a okořeníme a podáváme zdobenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!