Skvělá cizrnová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce olej
sůl
1 lžička majoránka
1/2 ks cibule
4 hrstě cizrna
2 lžíce hladká mouka
1 l zeleninový vývar
4 hrstě mražená zelenina s kukuřicí
4 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody (alespoň na 10 hodin), poté ji uvaříme v jiné vodě doměkka (cca 1 hodinu)

  2. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku s prolisovaným česnekem a zaprášíme hladkou moukou. Přisypeme zeleninu, cizrnu a zalijeme teplým vývarem

  3. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Necháme asi 30 minut vařit na mírném ohni

  4. Poté cizrnovou polévku rozdělíme na dvě poloviny a jednu z nich rozmixujeme. Smícháme zpět dohromady

  5. Takto připravenou cizrnovou polévku můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!