Cizrna se zeleninou a masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
olej
sůl
vývar
2 ks cibule
1 ks cuketa
200 g cizrna
1 ks žlutá paprika
600 g hovězí maso
3 lžíce zelená petrželka
3 ks velké rajče
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Příprava cizrny: Cizrnu namočíme asi na 10 hodin do studené vody. Potom vodu slijeme a vyměníme za čerstvou. Vaříme asi 1 hodinu doměkka. Teprve nakonec cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou

  2. Příprava masa: Zadní hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a udusíme doměkka

  3. Příprava zeleniny: Cuketu omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme. Zelenina má být měkká nikoliv rozvařená

  4. K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme s usekanou petrželkou

  5. Cizrnu s dušeným hovězím masem a zeleninou servírujeme v mističkách nebo hlubších talířích a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!