Rychlé zeleninové kari recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 hrstě hrášek sůl 1 - 2 lžíce máslo 1 lžíce petrželka 2 - 3 ks mrkev 1/2 ks květák 1 - 2 ks kedlubna kari koření mletý černý pepř
Postup Rychlé zeleninové kari
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu (nejlépe ze zahrádky). Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a rozdělíme na malé růžičky. Kedlubnu oloupeme, mrkev oškrábeme a libovolně nakrájíme. Hrášek vyloupeme z lusků
Zeleninu vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Hrášek vsypeme později, stačí mu jen pár minut. Zeleninu scedíme, vývar můžeme ponechat a použít v jiném receptu
Na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce másla, můžeme použít i jiný tuk, ale s máslem je zeleninové kari nejlepší. Zeleninu lehce orestujeme, opepříme a zasypeme kari. Kari dobře promícháme, necháme krátce prohřát a máme hotovo. Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou petrželku
Rychlé zeleninové kari podáváme jako hlavní bezmasý chod.