Rychlé zeleninové kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 hrstě hrášek
sůl
1 - 2 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
2 - 3 ks mrkev
1/2 ks květák
1 - 2 ks kedlubna
kari koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu (nejlépe ze zahrádky). Menší květák očistíme, odkrojíme tvrdý košťál a rozdělíme na malé růžičky. Kedlubnu oloupeme, mrkev oškrábeme a libovolně nakrájíme. Hrášek vyloupeme z lusků

  2. Zeleninu vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Hrášek vsypeme později, stačí mu jen pár minut. Zeleninu scedíme, vývar můžeme ponechat a použít v jiném receptu

  3. Na pánvi rozehřejeme asi 2 lžíce másla, můžeme použít i jiný tuk, ale s máslem je zeleninové kari nejlepší. Zeleninu lehce orestujeme, opepříme a zasypeme kari. Kari dobře promícháme, necháme krátce prohřát a máme hotovo. Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou petrželku

  4. Rychlé zeleninové kari podáváme jako hlavní bezmasý chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!