Citrónový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g máslo
- - tuk
2 ks citron
300 g smetana kysaná
300 g cukr krupice
100 g ořechy vlašské
- - cukr moučka
300 g mouka hladká pšeničná

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout a pak ho smícháme se zakysanou smetanou, na tuk nasypeme mouku a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut odpočinout. Mezitím důkladně okartáčujeme 2 citrony a ještě je přelijeme vařící vodou, aby se ztratila hořkost. Nakrájíme je na plátky a rozmixujeme. Přidáme cukr a mícháme tak dlouho dokud se nerozpustí. Plech vymažeme olejem a vyložíme papírem. Těsto rozdělíme na dvě nestejně veliké části. Tu větší rozválíme do tenkého plátu a přeneseme opatrně na plech. Rozmixované citrony naneseme na těsto, rovnoměrně rozetřeme, zakryjeme druhým rozváleným plátem. Okraje pečlivě uzavřeme, aby náplň nevytekla. Pečeme asi 30 minut na 200 st. Hotový koláč sypeme cukrem a ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!