Tortilla Espaňola recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 špetka pepř
4 lžíce olivový olej
1 ks větší cibule
4 ks větší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na střední pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji osmahneme. Poté přidáme brambory, které lehce osolíme a přikryjeme pokličkou a necháme podusit. Až budou brambory měkké, přes cedník z nich vymačkáme olej, aby nebyly moc nasáklé olejem a dobře se spojily s vajíčkem

  3. V misce brambory smícháme s vajíčkem a pepřem a to celé nalijeme na pánev. Na mírném ohni smažíme pod pokličkou asi 8 minut. Poté pomocí talíře tortillu otočíme a smažíme další 4 minuty

  4. Nakonec tortillu vyklopíme z pánvičky na talíř a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!