Citronový beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

18 ml olej
6 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
370 g cukr krupice
2 lžíce strouhaná citronová kůra
450 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
18 ml vlažná voda
mouka na vysypání
1 balíček kandovaná citrusová kůra
1 špetka potravinářská barva - citronová žluť

Postup přípravy receptu

  1. V míse si našleháme vejce (použijeme šlehací metly, vyšší rychlost - stupeň 3), pomalu přikapáváme olej a pak vlažnou vodu. Zmírníme rychlost šlehače a přidáme cukr. Opět zmírníme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme potravinářskou barvu - citronovou žluť a jemně strouhanou citronovou kůru

  2. Připravené těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané keramické formy

  3. Opatrně přidáme kandovanou citrusovou kůru - při pečení propadne na přední stranu beránka a vznikne tak jeho zajímavý barevný vzhled

  4. Pečeme při 150 °C 60 minut, pak celou formu překlopíme a dopékáme 25 minut. Po vyjmutí z trouby je vhodné formu přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě

  5. Na stůl podáváme beránka ozdobeného barevnou červenou nebo zelenou mašlí

  6. Při použití dávky na tento recept nám zbude trochu těsta. Nemusíme tak řešit počet vajec na velikost formy beránka. Toto těsto vlijeme do formy na hřbet a připravíme si tak zároveň krémové řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!