Citronové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
0 l voda
250 g mascarpone
3 ks citronová kůra
150 g smetana ke šlehání
200 g dlouhé piškoty
5 lžic citronová štáva
8 lžic limoncello
podle potřeby
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Z důkladně očištěného citronu, nejlépe bio, nastrouháme kůru a vymačkáme požadované množství šťávy. Oboje smícháme s vodou, 25 g cukru a směs převaříme.

  2. Mascarpone ručně vyšleháme s limoncellem. Smetanu vyšleháme a jemně ji přidáme k mascarpone.

  3. Připravíme si skleněnou nádobu o obsahu asi 1 l. Na dno nádoby dáme po celé ploše smetanový krém. Na krém položíme piškoty, které vždy krátce namočíme do citronového sirupu. Pokračujeme vrstvou krému a opět dáme piškoty. Ukončíme smetanovým krémem. Citronové tiramisu přikryjeme potravinářskou folii a dáme na 4 hodiny do lednice.

  4. Zbylé citrony oloupeme a nakrájíme kůru na proužky. Dáme vařit na dvacet minut s vodou a zbytkem cukru.

  5. Ztuhlé tiramisu ozdobíme ovocem a do středu přidáme uvařenou kůru. Citronové tiramisu podáváme v létě jako dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!