Citronová polévka z kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
8 šálků voda
1 ks kuře
1 ks citron
6 lžic rýže
1 list bobkový list
mletý pepř
1 svazek celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vložíme do hrnce s vodou, cibulí, svázanými natěmi, bobkovým listem, několika zrnky pepře a se solí. Když začne voda vřít, odstraníme z povrchu pěnu a vaříme, dokud kuře nezměkne. Pak kuře vyndáme a necháme vychladit. Z citronu vymačkáme veškerou šťávu.

  2. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a tuku. Libové maso nakrájíme na drobné kousky.

  3. Mezitím ve vývaru vaříme 20 minut rýži. Lžíce rýže by měly být zarovnané. Když je rýže měkká, přidáme maso. Polévku již nevaříme.

  4. Ušleháme vejce a pomalu do nich vmícháme citronovou šťávu a trochu vychladlého vývaru. To vše, opatrně, aby se to nesrazilo, vmícháme do základu kuřecí polévky. Již nepřihříváme.

  5. Hotovou citronovou polévku z kuřete ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!