Citronová bábovka s hruškami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnků olej 2 hrnky mléko 1 ks prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice cukr moučka 5 ks hruška 1 lžička citronová kůra 3 hrnky polohrubá mouka tuk na vymazání 4 lžíce citronová šťáva mouka na vysypání
Postup Citronová bábovka s hruškami
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, mléko a citronovou šťávu. Vše promícháme, až vznikne hladké těsto
Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta, poklademe oloupanými čtvrtkami hrušek. Nakonec přidáme zbytek těsta a bábovku pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C asi 45 minut. Prvních 30 minut troubu neotvíráme
Upečenou citronovou bábovku s hruškami necháme po upečení vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a podáváme.