Citronová bábovka s hruškami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
2 hrnky mléko
1 ks prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
cukr moučka
5 ks hruška
1 lžička citronová kůra
3 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
4 lžíce citronová šťáva
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku, cukr, citronovou kůru a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme. Do moučné směsi přidáme olej, mléko a citronovou šťávu. Vše promícháme, až vznikne hladké těsto

  2. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta, poklademe oloupanými čtvrtkami hrušek. Nakonec přidáme zbytek těsta a bábovku pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C asi 45 minut. Prvních 30 minut troubu neotvíráme

  3. Upečenou citronovou bábovku s hruškami necháme po upečení vychladnout, vyklopíme, pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!