Krůtí guláš s rajčaty a paprikami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
česnek
sůl
2 ks paprika
majoránka
tymián
1 lžíce sádlo
2 ks rajče
feferonka
2 ks bobkový list
2 ks velká cibule
mletý pepř
hladká mouka
mletý kmín
mleté nové koření
mletá sladká paprika
800 g krůtí maso
2 - 3 lžíce sušený strouhaný chléb

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a krůtí maso na kostky

  2. Slaninu vyškvaříme se lžící sádla a necháme na ní zpěnit cibuli. Zasypeme sladkou mletou paprikou, vložíme maso a ze všech stran jej osmahneme. Okořeníme mletým kmínem, mletým pepřem, tymiánem a mletým novým kořením, přidáme bobkový list a osolíme. Kdo má rád ostrý guláš, může přidat feferonky. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme poklicí a dusíme 15 minut. Pak přisypeme strouhaný chleba, promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Opět přiklopíme a dusíme asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, dohustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Přidáme jádřinců zbavené a na proužky nakrájené papriky a krátce povaříme. Na závěr krůtí guláš okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem

  3. Krůtí guláš s rajčaty a paprikami podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!