Krůtí hranolky na paprice s cuketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1 ks cuketa
1 lžíce rajčatový protlak
drcený kmín
100 ml suché bílé víno
naťová cibulka
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
600 g krůtí prsa
1 ks bílá kapie
1 lžíce mletá sladká uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na hranolky. Nakrájené maso osolíme a opepříme. Kapii očistíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme maso, které za stálého míchání restujeme, dokud nezbělá. Vše zasypeme mletou paprikou, ochutíme kmínem, ještě velmi krátce osmahneme a vmícháme rajčatový protlak. Vše podlijeme vývarem a vínem a zvolna dusíme doměkka. Nakonec k měkkému masu přidáme nakrájenou papriku i cuketu a vše dále podusíme, dokud nebude zelenina měkká. Ale pozor, nesmí být rozvařená! Pokrm podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Krůtí hranolky na paprice s cuketou a kapií rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou naťovou cibulkou a podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!