Císařský trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček vanilkový cukr
těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
50 g máslo
5 dl mléko
1 ks citron
50 g cukr moučka
250 g dětská krupička

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme horkou vodou a kartáčkem, osušíme a kůru z něj nastrouháme.

  2. Smícháme krupičku s polovinou mléka, cukrem, solí, citronovou kůrou a 4 žloutky. Směs necháme 1 hodinu stát, přičemž ji občas zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který střídavě spolu se zbytkem mléka vmícháme do základu těsta.

  3. V pekáči s vyšší okrajem rozpálíme máslo a vlijeme těsto. Pečeme asi 45 minut. Pak vše roztrháme vidličkou na kousky, smícháme s vanilkovým cukrem a dopečeme.

  4. Na talíři poléváme některou ovocnou omáčkou nebo dětskou přesnídávkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!