Růžičková kapusta se smetanou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 dl vývar 1 lžíce máslo 1 lžíce olivový olej 2 lžíce zakysaná smetana sůl a pepř 50 dkg růžičková kapusta
Postup Růžičková kapusta se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní zvadlé lístky a košťál nařízneme na kříž. Vypereme je pod tekoucí vodou. Připravíme si vývar (může být i z kostky)
V kastrolu přivedeme k varu vývar s jednou lžící oleje. Vložíme kapustičky a bez pokličky je na velmi mírném ohni vaříme asi 10 minut. Po této době kastrol zakryjeme a necháme kapustičky dodusit. To trvá asi ještě 5 minut, podle jejich velikosti. Dbáme však na to, aby se nerozvařily. Měkké kapustičky ihned vyjmeme a dokončíme šťávu. Za stálého míchání a mírného varu přidáme postupně máslo, zakysanou smetanu a podle potřeby a chuti sůl a pepř. Prošleháme a vrátíme hotové kapustičky do omáčky. Nezahušťujeme
Podáváme je jako přílohu k nejrůznějším masům, nebo jako i samostatný pokrm s bramborem a sýrem, vhodný pro vegetariány.