Růžičková kapusta se smetanou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 dl vývar
1 lžíce máslo
1 lžíce olivový olej
2 lžíce zakysaná smetana
sůl a pepř
50 dkg růžičková kapusta

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní zvadlé lístky a košťál nařízneme na kříž. Vypereme je pod tekoucí vodou. Připravíme si vývar (může být i z kostky)

  2. V kastrolu přivedeme k varu vývar s jednou lžící oleje. Vložíme kapustičky a bez pokličky je na velmi mírném ohni vaříme asi 10 minut. Po této době kastrol zakryjeme a necháme kapustičky dodusit. To trvá asi ještě 5 minut, podle jejich velikosti. Dbáme však na to, aby se nerozvařily. Měkké kapustičky ihned vyjmeme a dokončíme šťávu. Za stálého míchání a mírného varu přidáme postupně máslo, zakysanou smetanu a podle potřeby a chuti sůl a pepř. Prošleháme a vrátíme hotové kapustičky do omáčky. Nezahušťujeme

  3. Podáváme je jako přílohu k nejrůznějším masům, nebo jako i samostatný pokrm s bramborem a sýrem, vhodný pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!