Císařský moučník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

30 ml olej
6 ks vejce
50 ml mléko
150 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
100 g mandle
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
300 g hladká mouka
125 g vlašské ořechy
100 g kandované ovoce
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s oběma druhy cukru vyšleháme do pěny. Přidáme mléko a opět vyšleháme

  2. Mandle spaříme, oloupeme a stejně jako vlašské ořechy nasekáme. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přisypeme mandle i ořechy, rozinky a kandované ovoce. Promícháme a po částech přisypáváme do vaječné pěny. Nakonec tenkým pramínkem přilijeme olej

  3. Vymažeme a vysypeme formu a těsto do ní nalijeme. Povrch uhladíme a v předehřáté troubě pečeme asi 60 minut na 175 °C

  4. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme cukrem. Při slavnostních příležitostech můžeme jednotlivé dílky císařského moučníku dozdobit šlehačkou a mandlovými lupínky nebo kandovanou třešinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!