Čínské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce solamyl
300 g brokolice
1 balíček špagety
250 ml kuřecí vývar
4 ks kuřecí prsa
1 hrst oříšky kešu
marináda
4 stroužky česnek
2 lžíce med
1 lžička citronová kůra
2 lžíce citronová šťáva
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. Utřený česnek, citronovou kůru i šťávu a med prošleháme vidličkou. Do vzniklé marinády vložíme maso a dáme ho do chladničky přes noc odležet.

  2. Špagety uvaříme podle návodu "al dente" a scedíme je.

  3. V pánvi rozpálíme olej a marinované maso ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho, do výpeku vsypeme malé růžičky brokolice a orestujeme je. Po chvilce vsypeme kešu oříšky, opražíme je a vrátíme maso.

  4. Vývar vlijeme do misky od marinovaného masa, přidáme solamyl a rozmícháme ho vidličkou. Přilijeme k masu a rychle přivedeme k varu. Poté maso i brokolici vyjmeme do větší mísy a do výpeku přilijeme olej, na kterém osmahneme uvařené špagety.

  5. Špagety přisypeme k masu. Promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!