Voňavé čínské nudle recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
1 ks pórek
100 g olivy
70 g niva
100 g gouda
2 lžíce olivový olej
4 ks zelená paprika
2 lžíce sušená rajčata
1 kostka bujon
3 špetky čerstvě mletý pepř
1 - 2 lžíce tmavá sójová omáčka
2 - 3 lžíce cikánská omáčka
3 - 4 hrstě barevné polévkové nudle

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme barevné nudle určené původně do polévky. Lepší jsou vaječné. Uvaříme je doměkka podle návodu na obalu, jen do vody přihodíme kostku bujonu a lžíci oleje

  2. Papriku a pórek očistíme. Nakrájíme nadrobno - pórek na kolečka nebo nudličky, papriku na kostičky nebo nudličky. Olivy necháme okapat a rozkrájíme na půlky. Nivu rozdrobíme a goudu nastrouháme. Sušená rajčata podle potřeby nakrájíme na menší kousíčky

  3. Ve wok pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme pórek. Pak přidáme papriku a za stálého míchání restujeme. Přihodíme sušená rajčata a začneme dochucovat. Nešetříme pepřem, majoránkou. Přidáme olivy a zakápneme sójovou omáčkou. V tuto chvíli přihodíme nudle, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Úplně nakonec vlijeme pár lžic cikánské omáčky. Nudle odstavíme a jako poslední zasypeme sýrem

  4. Po promícháme voňavé čínské nudle ihned naservírujeme na nahřáté talíře. Podáváme na oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!