Třeboňské kapří hranolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
10 g sůl
50 g hladká mouka
30 g škrobová moučka
200 ml olej na smažení
1 miska mletý kmín
1 miska mletý zázvor
1 hrst mletá sladká paprika
600 g kapr filet
30 g slaná sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky). Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu. V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet. Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky

  2. Smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou

  3. Na webu Třeboňský kapr se můžete podívat i na video s návodem na přípravu kapřích hranolek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!