Čína z kuřecích jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
8 stroužků česnek
sůl
1 ks pórek
vegeta
4 lžíce sójová omáčka
4 ks jarní cibulka
mletý zázvor
500 g drůbeží játra
podle potřeby
olej
1 lžíce solamyl
2 lžíce voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky.

  2. Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně.

  3. Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový.

  4. Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!