Čína po česku jinak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
1 ks červená paprika
40 dkg vepřové maso
marináda
1 sklenka olej
1 balíček koření na čínu
polosladká sójová omáčka
podle potřeby
solamyl
podle chuti
nesolené arašídy

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky a naložíme do oleje, sojové omáčky a koření (klidně celé balení). Dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

  2. Poté maso orestujeme (olej není třeba přidávat) a zalijeme vodou. Necháme cca 10 minut podusit, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na půlkolečka nakrájený pórek a arašídy. Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vody je to vcelku hodně, ale neděste se toho. Necháme dusit cca hodinu, dokud tam není minimum šťávy. Poté rozmícháme ve vodě trochu solamylu a za stálého míchaní přidáme do směsi. Ideální výsledek je, když se šťáva natolik zahustí, aby obalila ostatní ingredience.

  3. Čínu po česku podáváme s rýží. Doporučuji typ rýže parboiled.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!