Cibulový Quiche recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- provensálské bylinky náplň 150 g slanina 2 ks žloutek 150 g gouda bílé víno olivový olej 6 ks velká cibule mletý černý pepř 250 g krémová smetana podle chuti sůl těsto 1 špetka sůl 125 g máslo 300 g hladká mouka 100 ml vlažná voda podle potřeby olivový olej na vymazání
Postup Cibulový Quiche recept
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto připravíme těsto, necháme ho odpočinout v chladu, nejlépe do dalšího dne, ale alespoň hodinu.
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji. Během smažení přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a podlijeme vínem. Dusíme do odpaření vína. Odstavíme a necháme prochladnout. Cibuli a slaninu přendáme do mísy bez přebytečného tuku. Osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami. Dáme předehřát troubu na 180 °C.
Těsto vyválíme na tloušťku asi 4mm. Olivovým olejem vymazanou koláčovou formu vyložíme těstem na dně i po stranách. Těsto na dně propícháme vidličkou.
Do cibulové směsi zatím nahrubo nastrouháme sýr, přidáme smetanu a oba žloutky. Nalijeme náplň do formy a strčíme do vyhřáté trouby. Cibulový Quiche pečeme 35 minut.
Upečený cibulový Quiche necháme mírně zchladnout. Lze ho jíst studený i zatepla.