Cibulový Quiche recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

provensálské bylinky
náplň
150 g slanina
2 ks žloutek
150 g gouda
bílé víno
olivový olej
6 ks velká cibule
mletý černý pepř
250 g krémová smetana
podle chuti
sůl
těsto
1 špetka sůl
125 g máslo
300 g hladká mouka
100 ml vlažná voda
podle potřeby
olivový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí na těsto připravíme těsto, necháme ho odpočinout v chladu, nejlépe do dalšího dne, ale alespoň hodinu.

  2. Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmažíme na oleji. Během smažení přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a podlijeme vínem. Dusíme do odpaření vína. Odstavíme a necháme prochladnout. Cibuli a slaninu přendáme do mísy bez přebytečného tuku. Osolíme, opepříme, okořeníme provensálskými bylinkami. Dáme předehřát troubu na 180 °C.

  3. Těsto vyválíme na tloušťku asi 4mm. Olivovým olejem vymazanou koláčovou formu vyložíme těstem na dně i po stranách. Těsto na dně propícháme vidličkou.

  4. Do cibulové směsi zatím nahrubo nastrouháme sýr, přidáme smetanu a oba žloutky. Nalijeme náplň do formy a strčíme do vyhřáté trouby. Cibulový Quiche pečeme 35 minut.

  5. Upečený cibulový Quiche necháme mírně zchladnout. Lze ho jíst studený i zatepla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!