Kuřecí pilaf v pekáči recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 g rýže
100 g přepuštěné máslo
čerstvá petrželka
4 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme a povaříme v osolené vodě

  2. Rýži spaříme, propláchneme a chvíli pražíme nasucho na přepuštěném másle. Pak ji rozprostřeme na dno pekáče (do výše 1 cm) a zalijeme dvojnásobným množstvím vývaru ze stehen. Na rýži narovnáme kuřecí stehna, potřeme přepuštěným máslem, podle potřeby dosolíme, bohatě posypeme nasekanou petrželkou a vložíme do předehřáté trouby

  3. Kuřecí pilaf v pekáči pečeme při 200 °C doměkka asi 20 minut

  4. Kuřecí pilaf v pekáči ozdobíme zeleninou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!