Voňavý cibulový chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
1/4 lžičky sůl
1/2 lžičky ocet
ocet
1 ks cibule
voda
olivový olej
1/2 kg hladká mouka
250 ml vlažná voda
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby domácí pekárny nasypeme a nalijeme veškeré ingredience tak, jak jsme zvyklí. Přidáme i velkou cibuli, kterou jsme oloupali, nakrájeli na drobné kostičky a osmahli na olivovém oleji. Zapneme program kynutí a těsto na cibulový chléb necháme vykynout

  2. Chléb můžeme péct v domácí pekárně na příslušný program, já pekla v klasické troubě, zdá se mi tak lepší. Z vykynutého těsta vytvoříme válec, který necháme na plechu s pečícím papírem dalších 10 minut kynout. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 45 minut. Během pečení potíráme chléb vodou smíchanou s octem v poměru 1 lžička (ocet) na 1 dl (voda)

  3. Voňavý cibulový chléb vyndáme z trouby a ještě jednou ho potřeme octovou vodou

  4. Cibulový chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!