Cibulová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
100 ml červené víno
3 ks jarní cibulka
2 ks červená cibule
100 ml rajčatové pyré
50 g třtinový cukr
podle chuti
sůl
provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Bílou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Cibule orestujeme na rozehřátém másle, vmícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opět orestujeme. Cibulovou směs zasypeme cukrem a za častého míchání necháme zkaramelizovat.

  2. Do cibulové směsi přidáme provensálské bylinky, rajčatové pyré, podlijeme červeným vínem a na mírném ohni necháme zredukovat do zhoustnutí.

  3. Cibulovou pomazánku odstavíme, osolíme, necháme vychladit a poté podáváme na topinkách, opečených toastech či s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!