Cibulová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce máslo
750 g cibule
200 ml smetana
1 l vroucí vývar
podle chuti
sůl
1 špetka mletý kmín
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar ohřejeme. Můžeme samozřejmě použít i vývar připravený z masoxu a vody. Vodu svaříme s 3 - 4 bujonovými kostkami. Cibuli a česnek očistíme. Česnek nakrájíme na tenké plátky a cibuli nakrájíme na kostičky.

  2. V dostatečně velkém hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme cibuli a česnek a obojí na másle podusíme. Když získá cibule zlatavou barvu, zalijeme vše vývarem, přidáme smetanu a vše minimálně 15 minut povaříme.

  3. Před ukončením varu přidáme sůl, pepř a kmín podle chuti a nakonec nasekanou petrželku.

  4. Cibulovou polévku se smetanou podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!