Cibulová polévka s žemlí a sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
100 g cibule
1 l voda
3 ks žemle
50 g tvrdý sýr
500 g kosti
podle chuti
sůl
petrželová nať
zelenina do polévky

Postup přípravy receptu

  1. Umyté kosti a očištěnou a nakrájenou zeleninu dáme vařit. Nebo použijeme mraženou namíchanou zeleninu do polévky. Uvaříme doměkka.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle opražíme dorůžova. Zalijeme vývarem a osolíme.

  3. Žemle nakrájíme na tenké plátky a po obou stranách osmažíme.

  4. Na talíře dáme osmažené žemle, posypeme je nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Zalijeme cibulovou polévkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!