Cibulová polévka s žemlí a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g máslo
100 g cibule
1 l voda
3 ks žemle
50 g tvrdý sýr
500 g kosti
podle chuti
sůl
petrželová nať
zelenina do polévky
Postup Cibulová polévka s žemlí a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté kosti a očištěnou a nakrájenou zeleninu dáme vařit. Nebo použijeme mraženou namíchanou zeleninu do polévky. Uvaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle opražíme dorůžova. Zalijeme vývarem a osolíme.
Žemle nakrájíme na tenké plátky a po obou stranách osmažíme.
Na talíře dáme osmažené žemle, posypeme je nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Zalijeme cibulovou polévkou a podáváme.