Cibulová polévka s žemlí a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 100 g cibule 1 l voda 3 ks žemle 50 g tvrdý sýr 500 g kosti podle chuti sůl petrželová nať zelenina do polévky
Postup Cibulová polévka s žemlí a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté kosti a očištěnou a nakrájenou zeleninu dáme vařit. Nebo použijeme mraženou namíchanou zeleninu do polévky. Uvaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na másle opražíme dorůžova. Zalijeme vývarem a osolíme.
Žemle nakrájíme na tenké plátky a po obou stranách osmažíme.
Na talíře dáme osmažené žemle, posypeme je nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Zalijeme cibulovou polévkou a podáváme.