Cibulová polévka s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olivový olej
4 lžíce bílý vinný ocet
2 ks celá skořice
50 g strouhané mandle
900 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
500 g bílá a žlutá cibule
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
bylinky (bazalka, petrželka, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané mandle dáme do misky spolu s rozlámanými kousky skořice a zalijeme octem.

  2. Osmažíme cibuli pokrájenou na jemné plátky, dokud lehce nezhnědne.

  3. Směs mandle a skořice spaříme 150ml horkého vývaru, promícháme, necháme odstát a propasírujeme přes jemné síto do cibulové směsi. Znovu osmažíme a potom přidáme zbytek vývaru. Přivedeme k varu, pak ještě asi 2 minuty provaříme.

  4. Cibulovou polévku s mandlemi dochutíme solí, případně pepřem a zdobíme bylinkami podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!