Cibulová bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g cukr
2 lžíce olej
1 ks cibule
2 dl voda
30 g droždí
30 dkg hladká mouka
30 dkg polohrubá mouka
1 lžička drcený kmín
podle chuti
sůl
ocet
na potření
voda

Postup přípravy receptu

  1. Z teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.

  2. Do hladké a polohrubé mouky postupně zamícháme sůl, drcený kmín, kvásek, ocet a osmaženou cibuli. Těsto vymícháme a necháme na teplém místě vykynout.

  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly a utvoříme 3 bagety, které přemístíme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Před pečením bagety na povrchu nařežeme a potřeme vodou.

  4. Cibulové bagety pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlatavé.

  5. Cibulové bagety jsou skvělou přílohou k salátům, ale chutnají i samostatně jen tak s máslem či oblíbenou pomazánkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!