Chutný králík s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 snítek petrželka
2 větvičky rozmarýn
4 lístky šalvěj
1 kg králík
3 lžíce olivový olej
1 dl vinný bílý ocet
1 lžíce balsamico
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme na menší kousky, které omyjeme a dobře osušíme. Oloupaný česnek nakrájíme na slabé plátky a čerstvé bylinky nasekáme půlměsícem.

  2. Do hrnce s olivovým olejem vložíme kousky králíka, které orestujeme ze všech stran. Přidáme česnek a ocet. Jakmile se ocet vypaří, králíka osolíme a přidáme nasekané bylinky. Králíka podlijeme teplou vodou a pomalu vaříme do změknutí asi 35 - 45 minut. Podle potřeby po troškách podléváme. Před koncem vaření přidáme 1 lžíci balsamica, promícháme a hrnec odstavíme.

  3. Chutného králíka s bylinkami upravíme na talíře a podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!