Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
300 ml vývar
3 lžíce máslo
1 ks cibule
200 g eidam
250 g lasagne
2 lžíce hladká mouka
400 g mleté maso
1 špetka mletý černý pepř
1 plechovka konzervovaná rajčata
olej na vymazání
300 ml Alpro Cuisine

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvé maso si nejlépe umeleme doma nebo poprosíme řezníka, ať nám semele to, co si vybereme, třeba směs z kuřete a krůty. Maso můžeme obměňovat podle chuti

  2. Mleté maso osolíme, opepříme a bez tuku osmahneme na pánvi. Postupně k masu přisypeme nakrájenou cibuli s česnekem. Po chvíli dušení přidáme také rajčata z plechovky a dusíme. Koření můžeme přidávat podle chuti. Kdo má rád pikantní, může přidat k masu chilli papričku

  3. Z másla a mouky si připravíme jíšku a přidáme k ní vývar i Alpro smetanu a dobře vymícháme, abychom neměli v bešamelu hrudky. Přidáme polovinu nastrouhaného sýra

  4. Do vymazaného pekáče klademe vrstvy

  5. těstovinách?">lasagní proložené masem s omáčkou, poslední vrstvu posypeme sýrem. Pečeme při 180 °C asi 20 minut zakryté a pak 10 minut v odkrytém pekáči

  6. Chutné lasagne s mletým masem a bešamelem podáváme teplé jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!