Chutný buřt guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 ks brambory
1 lžička majoránka
1 ks cibule
2 plátky chléb
1 ks bobkový list
2 lžíce polohrubá mouka
3 lžíce mletá sladká paprika
2 ks buřt
podle potřeby
olej
podle chuti
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Buřty nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na oleji lehce osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme na kostičky nakrájené vuřty a brambory. Osolíme, osmahneme, přidáme mletou papriku, mletý pepř, majoránku, bobkový list a zalijeme vodou. Chvíli podusíme, dokud nebudou brambory měkké.

  3. Nakonec přidáme asi lžíci kečupu na zjemnění chuti, krajíce chleba natrhané na malé kousky bez kůrky a guláš zahustíme jíškou.

  4. Buřt guláš podáváme teplý s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!