Chutné srbské rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 dkg sádlo
750 dl voda
1 lžíce červená paprika
15 - 20 dkg tvrdý sýr
30 dkg dlouhozrnná rýže
1 lžíce rajský protlak
60 dkg vepřové maso
1 sklenka sterilované lečo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme vepřové maso a restujeme. Dále přidáme sůl, pepř, lžičku rajského protlaku a lžičku červené papriky. Orestujeme, podlijeme vodou a necháme dusit doměkka asi 30 - 40 minut. Do vydušeného masa přidáme 1 malé sterilované lečo, necháme zavařit a odstavíme

  3. Rýži orestujeme na oleji, podlijeme 0,5 litrem vody, zavaříme a dáme dusit na 20 minut do trouby při teplotě 200 °C. Udušenou rýži smícháme s masovou směsí a na talíř tvarujeme kopečky rizota

  4. Chutné srbské rizoto podáváme ozdobené nastrouhaným sýrem a s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!