Chutné smažené bramborové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 špetky sůl
3 ks vejce
30-40 g máslo
750 g brambory
1 špetka mletý pepř
100 ml olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané horké brambory prolisujeme, smícháme s máslem, pepřem a solí a necháme z části vychladnout.

  2. K bramborové směsi přidáme žloutky, vymícháme hustou kaši, do které lehce vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Lžící, kterou si namáčíme v horké vodě, vykrajujeme větší noky a smažíme je dozlatova v silně rozpáleném oleji.

  4. Smažené bramborové noky podáváme jako hlavní chod, který doplníme o čerstvý zeleninový salát, nebo jako přílohu k masu a jiným pokrmům, ke kterým se hodí smažená bramborová příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!