Chutná tvarohová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 dl olej
1 ks vejce
0 l mléko
50 dkg tvaroh
15 dkg cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
těsto
1 ks vejce
10 dkg cukr krupice
25 dkg polohrubá mouka
15 dkg tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, cukru krupice, tuku na pečení a vejce vypracujeme těsto, které namačkáme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.

  2. V míse připravíme krém, na který promícháme tvaroh, mléko, cukr krupice, vanilkový pudink, vanilkovým cukr, olej a vejce.

  3. Tvarohový krém nalijeme na těsto a společně upečeme. Dáváme si pozor, abychom těstem neklepli. Tvarohovou buchtu pečeme pozvolna v troubě při 170 - 180 °C.

  4. Tvarohovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!