Chutná matla z lilků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks lilek
podle chuti
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
0 ks citron
1 lžička zakysaná smetana
podle potřeby
3-5 lžic olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme chvíli vypotit. Vypocené kapky setřeme papírovou utěrkou. Na pánvi na olivovém oleji opečeme lilky do hněda. Nutno dobře hlídat, lilky hodně pijí olej, ale zase nespálit.

  2. Trochu vychlazené lilky dáme do mixéru, podle chuti přidáme prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Lze také přidat lžičku zakysané smetany, nebo majonézy. Není to nutné, jen to zjemní chuť.

  3. Chutnou matlu z lilků natíráme na opečené plátky bagety, nebo lze dát jako dip s jakoukoli zeleninou nakrájenou na proužky a také jako jednohubky na plátky rohlíků. Petrželku nepřidávám, kazí to chuť lilku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!