Pomerančovo-mrkvový salát s medem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 ks jablko
1 ks pomeranč
citron
2 - 3 ks mrkev
med

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Jablíčko oloupeme a nastrouháme nahrubo. Z citronu vymačkáme asi lžíci šťávy. Pomeranč oloupeme (i z bílé slupky) a nakrájíme na kousíčky

  2. Mrkev a jablko dobře promícháme, pokapeme citronovou šťávou, osladíme lesním medem a v závěru přimícháme i kousky pomeranče

  3. Pomerančovo-mrkvový salát s medem můžeme podávat ihned, ale řekla bych, že lepší je po odležení v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!