Chutná marináda na vepřové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce med
1 lžička grilovací koření
300 ml olivový olej
podle chuti
sůl
mletá pálivá paprika
podle potřeby
vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Začneme tekutými ingrediencemi. Do misky nalijeme 300 ml oleje a poté přidáme koření podle vlastního výběru, doporučuji grilovací koření, mletou pálivou papriku a sůl.

  2. Česnek oloupeme a rozdrtíme, poté ho přidáme do kořeněného oleje a společně dobře rozmícháme. Na závěr přidáme med.

  3. Do marinády vložíme vepřové maso a necháme marinovat 1 - 24 hodin. Čím déle maso marinujeme, tím bude chutnější. Ochucené maso připravujeme podle konkrétního receptu - na pánvi, na grilu, v troubě apod.

  4. Tip: Pokud chceme docílit opravdu měkkého masa, přilijeme do marinády na vepřové maso 50 ml kvalitního colového nápoje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!