Chutná česneková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 paliček česnek
8 ks vejce
1 kg brambory
2 ks cibule
100 g sádlo
2 l voda
3 kostky hovězí bujon
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky.

  2. Do velkého hrnce (asi 4 - 5 litrů) dáme rozpustit sádlo a na něm osmahneme cibuli, ne úplně do hněda jako na guláš. Poté přidáme nakrájené brambory, kmín a společně s cibulí smažíme za stálého míchání zhruba 3 minuty.

  3. Poté přilijeme 2,4 l horké vody. Je lepší si vodu předehřát v rychlovarné konvici. Polévku vaříme, až jsou brambory skoro měkké, potom přidáme 8 vajec. Záleží, jestli vejce v česnečce máte rádi. Dále přidáme 3 kostky hovězího bujónu, záleží na množství vody.

  4. Do polévky rozmačkáme česnek - 8 palic, aby to mělo grády, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Do talíře dáme nakrájený tvrdý sýr a zalijeme horkou česnekovou polévkou.

  5. Chutnou česnekovou polévku podáváme podle chuti samotnou, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!