Chřestovo-hrachová krémová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
pažitka
drcený pepř
muškátový květ
mletá paprika
drcený kmín
250 g sterilovaný hrášek
250 g bílý chřest
krutony
marmite

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, okořeníme drceným kmínem a trochou sladké papriky, přidáme na kostičky nakrájené konce chřestu a hrášek v nálevu. Zalijeme vodou, opepříme, osolíme, přidáme lžičku marmite a špetku muškátového květu. Polévku povaříme

  2. Chřestovo-hrachovou polévku rozmixujeme do hladka

  3. Chřestovo-hrachovou krémovou polévku podáváme s krutony a nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!