Chřest v županu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
1 l voda
2 balíčky chřest
1 balíček listové těsto
2 kostky hovězí bujón

Postup přípravy receptu

  1. Nakoupený nebo vypěstovaný chřest očistíme od všech nečistot a zkrátíme na 20 centimetrové kousky. Ve vodě rozpustíme bujón a ochutnáme. Zdá-li se nám málo silné přidáme druhý.

  2. Očištěný a zkrácený chřest dáme do vody s bujónem a necháme 20 minut, aby do sebe nasál hovězí chuť poté zcedíme a necháme oschnout.

  3. Rozválíme listové těsto na sílu o trochu silnější než je na závin a rozkrájíme na obdélníčky o rozměrech 25x8 cm. Chřest zabalíme, položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme ne dozlatova, ale vytáhneme chvilku předtím. Těsto by nemělo být křupavé ale spíše trochu táhlé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!