Chřest s tvarohovou pěnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce smetana
2 ks bílek
1-2 lžíce citronová šťáva
200 g měkký tvaroh
1 svazek zelené bylinky
500 g zelený chřest
podle chuti
sůl
na ozdobu
pistáciové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Chřest omyjeme a očistíme. Řapíky dusíme 20 minut v mírně osolené vodě a pak necháme okapat. Chřest přelijeme citronovou šťávou a necháme zchladnout.

  2. Bílky ušleháme do tuhé pěny. Tvaroh ušleháme se smetanou a solí do krémova.

  3. Bylinky opláchneme a nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme také nadrobno.

  4. Nasekané bylinky, česnek a ušlehané bílky vmícháme do tvarohového krému.

  5. Nasekáme pistáciové oříšky a posypeme jimi tvarohovou pěnu. Servírujeme ji k chřestu jako dresink. Chřest s tvarohovou pěnou podáváme jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!