Chlebové kostky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžičky sůl
500 ml voda
300 g hladká mouka
1,5 lžička sušené droždí
dýňové semínko
slunečnicové semínko
hrubozrnná sůl
150 g špaldova mouka
300 g žitná chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smícháme se solí a olejem. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, přilijeme k moukám a zpracujeme do hladkého těsta. Na teplém místě necháme těsto vykynout

  2. Z vykynutého těsta vyválíme plát o velikosti plechu, ideální je válet přímo na pečícím papíru, na kterém pak těsto přendáme na plech. Potom z těsta nařežeme kostky, posypeme dýňovými nebo slunečnicovými semínky, hrubozrnnou solí a ještě necháme 30 minut kynout

  3. Troubu předehřejeme na 200°C a při této teplotě pečeme asi 20 minut. Potom teplotu zmírníme na 150°C a dopékáme dalších 20 minut

  4. Hotové chlebové kostky nalámeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!