Chlebíček ze šlehačkového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 0.3 l cukr 0.2 ks prášek do pečiva 100 g hořká čokoláda 0.5 l polohrubá mouka 200 g sušené ovoce 0.3 l tekutá šlehačka 3 ks větší vejce na ozdobu čokoláda ořechy nebo mandle podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání poleva 1 ks čokoládová nebo rumová
Postup Chlebíček ze šlehačkového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Ve šlehačce rozkvedláme vejce. V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Do sypké hmoty nalijeme šlehačku s vejci a dobře promícháme. Nakonec do těsta přidáme nasekanou nebo nahrubo namletou čokoládu a nasekané kousky sušeného ovoce. Část ovoce můžeme nahradit sekanými ořechy nebo mandlemi.
Větší formu na chlebíček vymastíme, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 150 °C v horkovzdušné troubě. Nebo oba způsoby pečení zkombinujeme - nejprve pečeme v elektrické a po zapečení přepneme na horkovzdušnou a dopečeme - tak je to nejrychlejší.
Upečený chlebíček necháme chvíli prochladnout ve formě a vyklopíme. Podle chuti můžeme polévat libovolnými polevami a zdobit čokoládou nebo ořechy či mandlemi.