Chlebíček ze šlehačkového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.3 l cukr
0.2 ks prášek do pečiva
100 g hořká čokoláda
0.5 l polohrubá mouka
200 g sušené ovoce
0.3 l tekutá šlehačka
3 ks větší vejce
na ozdobu
čokoláda
ořechy nebo mandle
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
poleva
1 ks čokoládová nebo rumová

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehačce rozkvedláme vejce. V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Do sypké hmoty nalijeme šlehačku s vejci a dobře promícháme. Nakonec do těsta přidáme nasekanou nebo nahrubo namletou čokoládu a nasekané kousky sušeného ovoce. Část ovoce můžeme nahradit sekanými ořechy nebo mandlemi.

  2. Větší formu na chlebíček vymastíme, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Pečeme při 180 °C v elektrické troubě nebo při 150 °C v horkovzdušné troubě. Nebo oba způsoby pečení zkombinujeme - nejprve pečeme v elektrické a po zapečení přepneme na horkovzdušnou a dopečeme - tak je to nejrychlejší.

  3. Upečený chlebíček necháme chvíli prochladnout ve formě a vyklopíme. Podle chuti můžeme polévat libovolnými polevami a zdobit čokoládou nebo ořechy či mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!