Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
1 lžíce cukr
1 ks vejce
2,5 hrnky mléko
sádlo
šlehačka
zavařenina
1 balíček vanilkový cukr
3 hrnky polohrubá mouka
1 balíček sušené droždí
Postup Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Používáme hrnek na 250 ml. Vlažné mléko nalijeme do nádoby v pekárně a dáme tam i vejce. Přidáme mouku a k levé straně přidáme vanilkový cukr a cukr krupice nebo krystal. Do pravé strany nasypeme sušené droždí. Pokud nechceme použít sušené droždí, můžeme přidat 1/2 kostky čerstvého droždí
Pekárnu nastavíme na program kynutého těsta, přibližně na 1 hodinu a 15 - 30 minut. Po vykynutí těsta můžeme rozpálit lívanečník nebo pánev a začít péct. Pro lepší chuť je dobré na pečení sádlo, ale můžeme použít i olej
Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny můžeme potřít