Chlebíček s lesními jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
140 g cukr moučka
0.5 balíčku vanilkový cukr
bílá strouhanka
130 g loupané mleté mandle
1 ks žemle máčená ve víně
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání
na ozdobu
0.3 l smetana ke šlehání
1 hrnek lesní jahody

Postup přípravy receptu

  1. Housku si namočíme v trošce bílého vína.

  2. Jemný cukr utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku,vymačkanou a rozdrobenou žemli, strouhané oloupané mandle. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Je-li těsto řidší

  3. přidáme trochu bílé strouhanky.

  4. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme těstem a zvolna asi 3/4 hodiny pečeme. Pak hřbet vyklopíme a necháme vychladnout.

  5. Chlebíček krájíme na řezy, zdobíme šlehačkou a lesními jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!