Chilli omáčka s brusinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
0 šálků ocet
3 ks cibule
1 kg rajče
15 ks chilli paprička
0 ks limetka
3 lžičky brusinky
1 lžíce ocet balsamico
2 lžíce olivový olej
3 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme a utřeme. Chilli papričky nakrájíme na jemno. Rajčata očistíme a nakrájíme na kostičky.

  2. Na rozpálenou pánev nalijeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky. Já jsem použil Sudanese Hot, jsou menší, proto 15 kusů - každý podle své chuti.

  3. Když je směs cibule, papriček a česneku orestovaná dozlatova, přidáme lžíci třtinového cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Přilijeme 1/2 šálku octa podle chuti, dále přidáme sůl, šťávu z poloviny limetky, lžíci balzamicového octa a necháme chvíli povařit.

  4. Do takto provařené směsi přidáme nakrájená rajčata a vaříme do změknutí. Přidáme zbytek cukru, brusinky, lehce povaříme a směs rozmixujeme tyčovým mixérem nebo popřípadě v kuchyňském robotu. Ještě teplou chilli omáčku s brusinkami plníme do sklenic, zavřeme a otočíme dnem vzhůru - nezavařujeme.

  5. Chilli omáčku s brusinkami podáváme podle chuti k různě připravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!