Cheesecake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
180 g cukr moučka
250 g mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
1 špetka citronová kůra
500 g polotučný tvaroh
těsto
85 g máslo
220 g Bebe sušenky
na ozdobu
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem - napěchujeme do formy (ideálně dortová forma). Sušenkový základ dáme na 10 minut do předem vyhřáté trouby (180°C).

  2. Mezitím si smícháme mascarpone, tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce, citrónovou šťávu nebo kůru. Těsto nalijeme na sušenkový základ a dáme do vyhřáté trouby (180°C). Po půlhodině zkontrolujeme. Pečeme do doby, než těsto začne trošku tuhnout, když vrazíme do formy, tak by se mělo začít otřásat spíše jako pudink. než se rozlévat. Když je cheesecake hotový, tak se většinou trošku "nafukuje".

  3. Po vyndání z trouby necháme cheesecake lehce vychladnout, ozdobíme ovocem. Po úplném vychladnutí dáme do lednice ztuhnout a a druhý den můžeme krájet a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!