Čevapčiči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
2 ks cibule
400 g mleté míchané maso
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na jemno umleté maso promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.

  2. Z hmoty vytvarujeme na prkýnku poprášeným moukou malé válečky. Čevapčiči opékáme na pánvi na oleji nebo sádle do zčervenání. Popřípadě je grilujeme na roštu a občas potíráme olejem.

  3. Čevapčiči podáváme s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, sterilovanými okurkami a hořčicí s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!