Čevapčiči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 ks cibule 400 g mleté míchané maso podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Čevapčiči recept
Postup přípravy receptu
-
Na jemno umleté maso promícháme s trochou vody, nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Z hmoty vytvarujeme na prkýnku poprášeným moukou malé válečky. Čevapčiči opékáme na pánvi na oleji nebo sádle do zčervenání. Popřípadě je grilujeme na roštu a občas potíráme olejem.
Čevapčiči podáváme s cibulí nakrájenou na tenká kolečka, sterilovanými okurkami a hořčicí s opečenými brambory.