Čevabčiči recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 0.2 l vývar 1 špetka majoránka 150 g cibule 1 lžička sladká paprika 400 g mleté hovězí maso 1 špetka pálivá paprika 1 stroužek velký česnek 200 g mleté telecí maso 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby 2 lžíce olej na smažení
Postup Čevabčiči recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s mletým masem a kořením. Přilijeme horký masový vývar a dobře zpracujeme. Z masové směsi utvoříme malé šišky.
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Smícháme s paprikou.
Pánev vymažeme olejem a rozehřejeme. Čevabčiči na ní rychle a zprudka opečeme ze všech stran. Uvnitř má zůstat růžové.
Čevabčiči podáváme obložené cibulí a vařeným bramborem.