Čevabčiči recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
0.2 l vývar
1 špetka majoránka
150 g cibule
1 lžička sladká paprika
400 g mleté hovězí maso
1 špetka pálivá paprika
1 stroužek velký česnek
200 g mleté telecí maso
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
2 lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s mletým masem a kořením. Přilijeme horký masový vývar a dobře zpracujeme. Z masové směsi utvoříme malé šišky.

  2. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Smícháme s paprikou.

  3. Pánev vymažeme olejem a rozehřejeme. Čevabčiči na ní rychle a zprudka opečeme ze všech stran. Uvnitř má zůstat růžové.

  4. Čevabčiči podáváme obložené cibulí a vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!